I Forum Eksperckie Branży Hotelowo – Gastronomicznej

15.05 – 17.05.2013 Starachowice Hotel Senator

Ramowy Program

15.05.2013r.

9.00-9.30 Rejestracja gości
9.30-10.30 „Trendy w sprzedaży oferty hotelowej online – szanse i zagrożenia” – Przedstawiciele  HRS – Agnieszka Sapa oraz Aleksandra Pytlik.
10.30-12.00 Marketing Miast szansą dla rozwoju branży turystycznej  p. Agnieszka Kowalkowska
12.00-12.30 PRZERWA KAWOWA
12.30-13.30 „Certyfikacja i audyt hoteli  – ocena jakości obsługi gościa w obiektach hotelarskich” — Regina Berdy Dyrektor Programu Złoty Standard w Obsłudze Gości
13.30-14.30 OBIAD
14.30-15.00 Podsumowanie I Forum. Pożegnanie uczestników

16.05.2013r.

9.00-10.30 Klasyfikacja przychodu z działalności gastronomicznej hotelu oraz najważniejsze wskaźniki operacyjne. — Andrzej Przeniosło
10.30-12.00 Optymalizacja kosztów działalności gastronomicznej hotelu.  — Andrzej Przeniosło
12.00-12.30 PRZERWA KAWOWA
12.30-14.00 Nadużycia w gastronomii hotelowej — Andrzej Przeniosło
14.00-15.00 OBIAD
15.00-16.30 „Między marketingiem a sprzedażą – przegląd i dobór narzędzi” Magdalena Kachniewska
16.30-17.00 PRZERWA KAWOWA
17.00-19.00 „Między marketingiem a sprzedażą – przegląd i dobór narzędzi” Magdalena Kachniewska
19.15-22.45 Rozgrywki O Puchar Nowoczesnego Hotelarza + Uroczysta Kolacja

17.05.2013r.

9.00-12.00 Nowe technologie zarządzania sprzedażą usług gastronomiczno konferencyjnych — Blanka Retmańska-Man
12.00-13.30 PRZERWA KAWOWA
12.30-13.30 Audio i Aromamarketing w branży hotelowej w wykonaniu IMS czyli Niższe koszty hotelu – większe zadowolenie gości — Wojciech Grendziński
13.30-14.30 OBIAD
14.30-15.00 Podsumowanie I Forum. Pożegnanie uczestników