III Forum Eksperckie Branży Hotelowo – Gastronomicznej
25.03 – 27.03.2015 Starachowice Hotel Senator
Ramowy Program
25.03.2015r.
9.00-10.00 | Rejestracja gości |
10.00-11.30 | Dariusz Brzozowiec – Waluty lokalne jako najnowsze narzędzie biznesowe wspierające hotelarstwo i segment usług. Narzędzie które pozwala budować sieć partnerską hotelu z lokalną przedsiębiorczością. Zielony Plus – nowatorski system lojalnościowy wspierający branżę hotelarską |
11.30-11.45 | PRZERWA KAWOWA |
11.45-13.15 | Elżbieta Nitsze – Organizacja pracy w dziale sprzedaży – dobór i selekcja personelu, zasady podziału obowiązków, zasady wynagradzania |
13.15-14.15 | PRZERWA NA LUNCH |
14.15-15.45 | Elżbieta Nitsze – Gdzie sprzedaż łączy się z marketingiem i które działania z zakresu sprzedaży i marketingu należy sprowadzić równolegle, a które osobno |
15.45-16.00 | PRZERWA KAWOWA |
16.00-17.30 | Elżbieta Nitsze – Plan marketingowy i systemy raportowania, oraz technologiczni sprzymierzeńcy skutecznej sprzedaży |
17.30-18.00 | Grzegorz Moskal – Enereko – Nowoczesny system ogrzewania ściennego |
18.30 | Kolacja z niespodzianką |
26.03.2015r.
9.30-11.00 | Sylwia Bortniak – „Mistrzostwo w usługach hotelowych”
Postrzeganie hotelu przez jego Gości – Jakość i wizerunek – Kultura Organizacyjna |
11.00-11.15 | PRZERWA KAWOWA |
11.15-12.00 | Sylwia Bortniak – „Mistrzostwo w usługach hotelowych”
– Systemy zachowań w stosunku do Gości i Współpracowników – Wybrane zagrożenia w hotelu i właściwe formy rozwiązań |
12.00-12.15 | PRZERWA KAWOWA |
12.15-13.45 | Sylwia Bortniak – „Mistrzostwo w usługach hotelowych”
Komunikacja interpersonalna |
13.45-14.45 | PRZERWA NA LUNCH |
14.45-15.30 | Sylwia Bortniak – „Mistrzostwo w usługach hotelowych”
– Umiejętność równoległego działania – obsługi gości |
15.30-17.00 | Sylwia Bortniak – „Mistrzostwo w usługach hotelowych”
– Potrzeby psychologiczne którymi kierują się ludzie |
17.30 | Kolacja z niespodzianką |
27.03.2015r.
9.15-11.15 | Piotr Sołtys – Zaufanie w biznesie Hotelarskim, dywidenda albo podatek Ty wybierasz |
11.15-11.45 | PRZERWA KAWOWA |
11.45-13.45 | Monika Sienkiewicz – Empiria – Wzrost biznesu, czyli czego potrzebuje hotel aby się rozwijać? |
13.45-14.00 | PRZERWA KAWOWA |
14.00-15.00 | Monika Sienkiewicz – Empiria – Panel dyskusyjne
– Zmiany w dzisiejszym otoczeniu biznesowym. – Obecne trendy w hotelarstwie. – Co zrobić aby iść z duchem czasu? |
15.00 | LUNCH oraz uroczyste pożegnanie Gości |